Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за стоповете.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пробвал ли си на Осрам или Филипс? Да не би да ти се събира влага вътре и да е от това?
    Моите се бяха излющили и ги смених с прозрачни, но май ще си взема пак оранжеви понеже мигача изглежда доста грозно зарази блендата отвътре или каквото и да е там в странен цвят.
    Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Само Филипс купувам. Задържа се влага, определено. Ама в този студ това е най-маликият проблем. Сега ми е актуална борбата с чистачките, централното заключване... Познати на всички неща
      Lada 1200s - "Госпожата" 1986г. - 2007г.
      Алфа Ромео 146 Boxer '96 2008г. -

Comment

Помогнете!

По отношение на спуканите стопове - и аз имам този проблем - миналата година ми беше спукан десния - опитах се да запълня пукнатината със силикон, но продължи да пропуска влага, включително в багажника, затова си взех един "нов" от Италианеца и го смених. Миналия месец забелязах, че и левия е спукан (на приблизително същото място, без да е имало удар) и освен това "новият" десен е отново с пукнатина!!! - Явно не са правени за минусови температури нашите нежни машини.
        А сега, ако можете да помогнете - имам проблем със задните светлини: КОГАТО ВКЛЮЧА ЛЕВИЯ МИГАЧ МИГА СЛАБО И КРУШКАТА ЗА СТОПОВЕТЕ И ТО И ДВЕТЕ И ЧАСТИ (5 И 21 W). Резултатът е, че мигачът свети слабо - токът се разпределя и към останалите два консуматора по веригата, а имам съмнение, че ми изтощава излишно и акумолатора, а в тая върла зима всяко ампер-часче си е от значение сутрин при запалването. Не намерих подобен проблем във форума, така че, ако ви е познато - помагайте!
        P.S.
        Още един симптом - като дам ляв мигач и натисна спирачка, започва да мига два пъти по-бързо. Ако са включени аварийните при спирачка започва да мига малко по-бавно. Хайде, решавайчте загадеката сега - аз отивам да замервам веригите!
        Alfa Romeo 146 2.0TD 1998

Comment

Първоначално публикувано от navyflight Покажи съобщение
          По отношение на спуканите стопове - и аз имам този проблем - миналата година ми беше спукан десния - опитах се да запълня пукнатината със силикон, но продължи да пропуска влага, включително в багажника, затова си взех един "нов" от Италианеца и го смених. Миналия месец забелязах, че и левия е спукан (на приблизително същото място, без да е имало удар) и освен това "новият" десен е отново с пукнатина!!! - Явно не са правени за минусови температури нашите нежни машини.
          А сега, ако можете да помогнете - имам проблем със задните светлини: КОГАТО ВКЛЮЧА ЛЕВИЯ МИГАЧ МИГА СЛАБО И КРУШКАТА ЗА СТОПОВЕТЕ И ТО И ДВЕТЕ И ЧАСТИ (5 И 21 W). Резултатът е, че мигачът свети слабо - токът се разпределя и към останалите два консуматора по веригата, а имам съмнение, че ми изтощава излишно и акумолатора, а в тая върла зима всяко ампер-часче си е от значение сутрин при запалването. Не намерих подобен проблем във форума, така че, ако ви е познато - помагайте!
          P.S.
          Още един симптом - като дам ляв мигач и натисна спирачка, започва да мига два пъти по-бързо. Ако са включени аварийните при спирачка започва да мига малко по-бавно. Хайде, решавайчте загадеката сега - аз отивам да замервам веригите!
          провери си масата на стопа зачисти или направо пусни една нова жичка !стоповете не се пукат от минусувите температури а от загряването на крушката вътре пластмасата се огъва навътре и се пука , на моята го залепих със секундно лепило и лакирах отгоре да не си личи но на първо място сложете си крука 5 вата а не 10
          146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
          145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

За съжаление и моите стопове са спукани вертикално точно през средата и двата по един и същ начин. И пукнатината не е от край до край, а започва и свършва на около сантиметър от горния и долния ръб съответно - на тясната секция, където е общата крушка за стоп и габарит. Виждал съм го и на други такива коли - явно си им е слабо място (или слаб инженер ги е проектирал)...
            Проблема със събирането на вода го реших елементарно - с 1,5мм свредло в долната част на тези сектори...

А колегата с дискотечните светлини отзад - зачисти си буксите! Слаба връзка има някъде - окислено, корозирало... по принцип не е типично са нашите мАКини, ама...
            Last edited by Shider; d.m.y г., 01:59. Основание: допълване
            '03 Suzuki DL1000 V-Strom
            '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
            '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
            '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

Тъкмо се бях притеснил, че само аз съм с фантомни пукнатини на стоповете. И аз се мъчих със силикон, но не стана, а уж го запълних добре. Секундното лепило е идея. Определено ще го пробвам като се постопли
              Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Стоповете не се пукат от студа, нито от удар (ако не е директно по тях де ) - удрян съм отзад...Явно по-силните крушки много ги нагряват (или по-високите). При мен са ок със стандартните крушки, но се замислям за светодиодни крушки. Някой слагал ли е такива, ако да - как са като осветеност и температура? Би трябвало да са по-щадящи за пластмасата на стоповете...
                sigpic
                Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Аз съм слагал такива "крушки" (на мотора, но това няма особено значение). Не греят въобще, не консумират почти нищо, но и светенето им е толкова. През деня габарита не можеш да го разбереш свети ли или не, стопа е малко по-силен, но пак недостатъчно ярък. През нощта се виждат поне че светят, но също не бях доволен от разликата във светенето между габарит и стоп, т.е. няма го това сигнално ярко засветване на 21в нажежаема жичка. Прецених, че е по-безопасно да карам със стандартните крушки.
                  При новите модели мпс-та светодиодите са си изчислени като яркост и брой, и са разпределени по цялата площ на осветителния елемент - че и за това си има строги стандарти кое, как и колко трябва да свети.
                  '03 Suzuki DL1000 V-Strom
                  '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
                  '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
                  '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

Колеги на мен също ми бе спукан десният стоп точно там където се обозначили с 1 иначе бе като аквариум само рибка му липсваше и от там със секундно лепило го оправихме вече няма такива проблеми, но внимавай те после да не побелее не прекалявайте с лепилото повече прецизност!
                    А не знам поради каква причина същият стоп ми свети по-слабо,вътре не е мръсен измит е ти доста хубаво?
                    Със фолио за затъмнияване на стъклата външно ще може ли да се затъмни стоповете? Някой да е опитвал..
                    Last edited by Gena7a_Turb0; d.m.y г., 18:26.

Comment

Working...
                    X